fbpx

Ce tehnologie de print sa folosesc pentru eticheta produsului meu

Daca ai un produs pe care te pregatesti sa il lansezi pe piata , ar fi bine sa tii cont de o serie intreaga de detalii care sa il puna in valoare.

Te-ai gandit ce anume face ca un consumator care cumpara pentru prima data un produs,  sa il aleaga pe al tau in detrimentul celui al concurentei?

Potrivit unui studiu recent , , publicat in Journal of Consumer Research, consumatorii aleg inconstient produsele plasate central pe un raft sau pe o etajera. Plasamentul produsului la raft , s-ar putea sa nu il poti influenta .Ceea ce poti influenta insa este calitatea ambalajului in care acesta este prezentat.

Este o parere unanim acceptata aceea ca eticheta vinde produsul . Dar hai sa vedem cum se printeaza o eticheta si cum poti face ca eticheta ta sa se remarce.

In general , etichetele autoadezive se pot printa cu ajutorul a trei tehnologii – offset, flexo si digital.

Cea mai mare parte a etichetelor este printata cu ajutorul tehnologiei flexo. Avantajul major este pretul competitiv, dublat de timpul scurt de executie .

Daca vrei insa o calitate fotografica a tiparului etichetei tale , poti opta pentru tipar offset sau digital.

Tiparul offset are avantajul costului mic de executie , insa dezavantajul ar fi tirajul minim impus de tehnologie . In functie de dimensiunea etichetei , cantitatile minime de comandat se situeaza in jurul zecilor de mii de bucati.

Daca optezi pentru tipar digital pentru eticheta ta , acest lucru vine la pachet cu o serie de avantaje  – calitate exceptionala a imprimarii , posibilitatea de a tipari serii mici , eliminarea costurilor de pregatire a fabricatiei  – clisee fotopolimerice  de imprimare.

Piata tiparului de etichete a evoluat enorm in ultimul timp , poti avea acces la o serie intreaga de tehnologii de innobilare a etichetei – aplicare folio la cald sau la rece, lac volumetric, stantare , embossare si multe altele. Totul , pentru a crea o eticheta unica , care sa-ti reprezinte cu succes brandul.

Astfel ca, daca ai o idee inovativa sau pur si simplu nu esti sigur ce tehnologie de tipar se potriveste pentru eticheta produsului tau, nu ezita sa ne contactezi. Un consultant Zanesys iti sta in permanenta la dispozitie pentru a gasi cea mai buna solutie de print pentru eticheta produsului tau.

Share