Daca ai un produs pe care te pregatesti sa il lansezi sau unul existent pe piata dar pe care vrei sa il readuci in atentia consumatorilor, pe langa elementrele definitorii ce tin de caracteristicile si de calitatea produsului, trebuie sa fii atent la o serie intreaga de detalii.
Deloc de neglijat sunt elementele de packaging si de etichetare. De multe ori eticheta este cea care poate ruina imaginea unui produs bun sau poate constitui detaliul care desavarseste imaginea unui brand premium.
Daca nu stii ce tip de eticheta sa alegi, cel mai important este sa te gandesti la rolul principal pe care aceasta trebuie sa il indeplineasca in functie de tipul produsului tau.
Spre exemplu, in cazul produselor alimentare dar nu numai, rolul principal al etichetei este cel de informare. Etichetele acestor produse trebuie sa contina obligatoriu lista completa a ingredientelor, dar si alte informatii specifice solicitate prin lege. Astfel, o cantintate destul de mare de informatii trebuie sa incapa pe un spatiu realtiv restrans, fara a afecta aspectul general al produsului, iar informatiile trebuie sa fie lizibile multa vreme indiferent de conditiile de depozitare si transport al produsului, inclusiv in mediu umed. Asadar, discutati cu furnizorul dumneavoastra si stabiliti cu atentie dimensiunile si materialul din care va fi confectionata eticheta, fie ca este vorba despre hartie normala, hartie termica sau polipropilena.
In cazul produselor importate in care este necesara traducerea etichetei in mai multe limbi sau al produselor care necesita cateva instructiuni de folosire minime, se pot folosi etichete de tip piggyback (cu mai multe pagini).
In situatia in care rolul etichetei este unul preponderent vizual, asa cum se intampla spre exemplu in cazul unui brand de apa plata sau al unuia de vin, pot fi alese etichete innobilate, a caror realizare presupune mai mult pasi tehnologici: tipar, aplicare folio, aplicare lac volumetric, embosare, etc..
Exista situatii in care este necesara aplicarea unor etichete de securitate cu rolul de a sigila produsul, iar in acest caz trebuie ales un material care sa se deterioreze vizibil in momentul dezlipirii. La polul opus se afla insa etichetele de tip reclosure, folosite spre exemplu pe pachetele de servetele, care permit resigilarea dupa fiecare folosire a produsului.
Asadar, pentru a alege cea mai buna varianta dintr-o paleta extreme de larga de solutii de etichetare, primul lucru pe catre trebuie sa il faci este sa iti definesti rolul principal pe care eticheta il joaca in cazul produsului tau si modul in care iti dofresti sa arata.
Si nu uita, tehnologiile moderne permit folosirea creativa a materialelor si gasirea unor solutii originale de etichetare. Asa ca, daca ai o idee inovativa sau pur si simplu nu esti sigur ce tip de eticheta se potriveste produsului tau, nu ezita sa ne contactezi. Un consultant Zanesys iti sta in permanenta la dispozitie pentru a gasi cea mai buna solutie de etichetare pentru produsul tau.